Rondje IJsselmeer

Vrijdag 23 april 2021

Daar gaan we weer. Op naar de bollen. Nee we gaan niet naar Den Bosch maar wel naar Lisse. Best een eindje rijden dus een koffie to go bij een benzinepomp. Eindelijk daar zijn de bollen. Wat zijn ze mooie en wat ruiken ze lekker.

Camping De Kei in Castricum is een boerencamping die ik niet klein kan noemen. Camper op zijn plek, fietsen gepakt en hup naar het strand. Onderweg een aardige meneer gesproken die naar tevredenheid in Catricum woont. Strandwandeling gemaakt. Op de terugweg “Bij de buurvrouw” een heerlijke hamburger staand aan een tafeltje opgegeten (nog steeds coronatijd). Terug naar de camper in de zon een wijntje gedronken. Rond 19.30 de camper in. Ouderwets rummikub gespeeld en ik heb gewonnen yeh! Wat maken die koeien en herrie zeg. Toch wel lekker geslapen. Wel meteen de kachel aan. Broodjes uit de oven en daarna een fietstocht van 44 kilometer. Niet goed voor je…..

Rond 17.00 richting Uitgeest daar woont Erica. Lekker wijntje met macaroni genuttigd daarna weer op de fiets terug naar Castricum. Tijd voor Yatzee en ja weer gewonnen,,,,

Zondag 25 april 2021

Weer wat geleerd: Oven en kachel kunnen niet samen aan 🙂 Tsja en zit het dan in de camper of in de paal? Bleek toch de paal te zijn. We vertrekken richting Heeg. Op de afsluitdijk Kibbeling gegeten. Wat is het koud zeg! Binnendoor naar Heeg. Eerst bij de verkeerde camping ingecheckt. Toch naar Camping Oan é Poel gereden. Mooie plek aan het water, Wel heel ouderwets muntjes voor warm water gebruiken.

Maandag 26 april 2021

Vandaag staat er een wandeling op het programma. 13,5 km veel weilanden, wat is het hier weids. Bij terugkomst je raadt het nooit….wijntje in de zon. Paul heeft op de fiets eten gehaald in het dorp. Was erg lekker. Potje rummikub en slapen.

Dinsdag 27 april 2021

Koude douche jammer van 0,50 muntje. Broodjes uit de oven zijn lekker vers. We vertrekken naar Garderen. Het is koningsdag we gaan op zoek naar een oranje tompouce. We stoppen in Kampen. Best lastig om een parkeerplek te vinden maar natuurlijk lukt het Paul wel. Wandeling door de oude binnenstad en een koffietentje gevonden waar we weer staand koffie met een oranje gebakje hebben gegeten en gedronken. Rond 14.30 op de derde camping aangekomen. Heerlijk weer. Snel een fietstocht uitgezocht bleek uiteindelijk 55 km te zijn. Veel bos en hei. Heel leuk om te doen. Paul heeft daarna op de fiets (had zeker nog niet genoeg gefietst 😉 ) eten gehaald. De Streamers gekeken in de camper en daarna slapen.

 

Woensdag 28 april 2021

Vandaag weer richting huis. Spullen eruit en daarna de camper naar Zwolle gebracht. Paar garantie dingetjes moeten worden verholpen. Komt goed.

 

Tot de volgende keer